top of page

Politica de returnare a produselor comandate online

Persoanele fizice care achizitionează produse din magazinul online www.dragdelemn.ro au posibilitatea sa returneze produsul/produsele fara a preciza motivele, in termen de 14 zile calendaristice de la primirea acestuia/acestora.

Ce trebuie să faci?

1. Completează formularul de retur de mai jos sau trimite-ne un email cu toate informațiile la office@dragdelemn.ro
 

2. Pregateste coletul si trimite-l catre noi. Este obligatoriu sa trimiti produsul, impreună cu ambalajul original al acestuia, nedeteriorat, inclusiv toate accesoriile primite și o copie a facturii Retragerea ta din contract va fi posibilă doar daca se respecta termenul de 14 zile de livrare de la notificare,. Costurile de returnare sunt suportate de către cumpărător, conform legii.


Adresa la care trimiti coletul este :
 

ADCA RETAIL SRL
Depozit Drag de Lemn, Strada Industriilor 10, Depozit 5, Chiajna, judetul Ilfov, cod postal 077040

3. Iti restituim contravaloarea produselor achitate in termen de 14 zile de la data notificării, dar nu mai devreme de data la care produsul ajunge fizic la noi. La completarea cererii de retur, este obligatoriu sa fie completat contul IBAN si Banca la care este deschis contul. Rambursul nu se va face decat in contul apartinand persoanei catre care a fost facturat produsul si care face returul. Nu se poate face catre terti.

 

4. Conform Art 20, din OUG 34/2014 cu modificarile Legii nr 157/22.06.2015, riscul de deteriorare sau pierdere a produsului este transferat consumatorului in momentul in care acesta sau o parte terta desemnata de acesta, alta decat transportatorul, intra in posesia fizica a produselor. Cu toate acestea, riscul este transferat consumatorului in momentul livrarii produselor catre transportator, daca transportatorul a fost insarcinat de catre consumator sa transporte produsele, iar aceasta optiune nu a fost oferita de catre profesionist, fara a aduce atingere drepturilor consumatorului fata de transportator.

5. Coletele care se livreaza cu optiunea Verificare colet si care au fost receptionate de client sub semnatura, nu se pot schimba sau returna in cazul in care sunt deteriorate. Se presupune ca, verificand coletul, consumatorul a certificat integritatea produsului in momentul livrarii prin receptionarea acestuia. Reclamatiile ulterioare cu privire la deteriorarea produsului vor fi considerate culpa consumatorului, iar in cazul in care se doreste returul produsului in cauza, se va face o estimare a daunelor, iar suma rambursata clientului va fi redusa cu contravaloarea daunelor.
 

6 In conformitate cu dispozitiile art. 9 din OUG 34/2014, cumparatorul, nemultumit de performantele sau calitatea produsului, sau daca constata ca produsul nu corespunde cerintelor sale, are dreptul de a denunta unilateral contractul in termen de 14 zile calendaristice de la data primirii produsului. In cazul denuntarii contractului, produsul trebuie sa fie in starea de la vanzare, insotit de toate accesoriile, manualele de utilizare si eventualele softuri incluse, precum si certificatul de garantie (original), iar cutia acestuia sa nu fie deteriorata7..

7. In conformitate cu prevederile art. 13 din OUG 34/2014 rambursarea sumelor achitate pe produs se va face in cel mult 14 zile de la data denuntarii contractului, clientul avand obligația să trimita coletul catre noi in termen de 14 zile de la data denuntarii contractului, in caz contrar putem amâna restituirea contravalorii produselor achitate pana in momentul in care produsul ajunge fizic la noi.


 

IMPORTANT!

Nu fac obiectul denuntarii unilaterale a contractului produsele deteriorate sau care prezinta defectiuni din culpa cumparatorului, precum si cele care au fost desfacute ori ale caror piese au fost inlocuite si nici produsele nefunctionale care fac obiectul reparatiilor sau inlocuirii lor in baza garantiei.

Conform art. 16 din aceeasi ordonanta, sunt exceptate de la dreptul de returnare urmatoarele:
- produsele al caror pret depinde de fluctuatiile cursurilor pietei financiare care nu pot fi controlate de comerciant
- produsele executate dupa specificatiile consumatorului sau personalizate la cererea acestuia, precum si cele care prin natura lor nu pot fi returnate sau cele care se deterioreaza ori se degradeaza rapid
- produsele confectionate la cererea consumatorului
- furnizarea de produse sigilate care nu pot fi returnate din motive de protective a sanatatii sau din motive de igiena si care au fost desigilate de consumator

Formular de retur pentru produsele achiziționate online

Datele cu caracter personal completate în formular trebuie să fie ale persoanei care a făcut comanda pe site-ul nostru.

Produsul este în ambalajul original?

Formularul a fost trimis.

bottom of page